A hatvanas évek szívszorító szerelmes dalai

Hirdetés

A hatvanas évek szívszorító szerelmes dalai – íme a szegedmacafe.hu válogatása.

A hatvanas évekről az emberjogi mozgalmak, a vietnami háború, és Martin Luther King juthat eszünkbe, pedig ez a kor szülte ki a legszebb hangú, kortalan értékű szerelmes dalokat is.

Elvis, vagy a Beatles fénykorából számos szívszorító, szipogós nóta szól a mai napig is évfordulókon, esküvőkön. Összegyűjtöttük a tíz legszebbet.

10. The Beatles, “In My Life” (1965)
A virágzó hippikorszak bilifrizurás zenekara abból az időből, amikor a lányok még őszintén sírtak egy koncerten, és nem rontotta meg lelküket a szakadt nadrágos, tökös Rolling Stones. A Guns’N’Roses erkölcsi fertőjéről nem is beszélve.

9. Marvin Gaye & Tammi Terrell, “Ain’t No Mountain High Enough” (1967)
A szépséges, és tragikusan fiatalon meghalt Tammi Terrell egyik legszebb dalát Marvin Gaye oldalán adta elő, amely azóta számos feldolgozást megélve nem hiányozhat egy szerelmesdal-gyűjteményből sem.

8. Ben E. King, “Stand By Me” (1961)
Az érzelmes John Lennontól egészen a gitárt zúzó Motörheadig több változatban ismerhetjük. Ő az eredeti.

 

 

7. Stevie Wonder, “I Was Made To Love Her” (1967)
Szerelem egy életen át, olyan Stevie Wonder stílusban, pörgősen.

6. Beatles, “Something” (1969)
John Lennon hosszú hajas korszakának egyik legszebb romantikus dala a szabad szerelemről, és a hatvanas évekről. Ringo csak úgy repked a érzelmektől a videón, mi is szeretnénk ilyet.

Az összeállítás folytatódik, klikk.

5. Elvis Presley, “Can’t Help Falling in Love With You” (1961)
A Király dala minden modoros esküvő elengedhetetlen kelléke, lassúznak és nosztalgiáznak rá a mai napig.

4. Percy Sledge, “When A Man Loves A Woman” (1966)
A szerelem sokszínűsége, fájdalma és szépsége kerekedik ki e dal soraiban. Percy Sledge klasszikusa jópár film alatt is megszólalt.

 

 

3. The Temptations, “My Girl” (1964)
Ha már a filmzenéknél tartunk: mielőtt a betörők rettegtek volna tőle, Macaulay Culkin is szerelmes volt. Keserédes szám a gyerekkorról, közel ötven év után a rádiók még mindig játsszák.

 

 

2. Bob Dylan, “Lay Lady Lay” (1969)
Dylan dala is filmzenének indult, azonban nem készült el időben az Éjféli cowboy bemutatójáig, azért így is igencsak nagy sikernek örvendett. Talán kicsit kevésbé ismert, mint az előzőek, de úgy véljük méltó helyen van a szerelmes dalok dobogójának második helyén.

 

 

1. The Righteous Brothers, “Unchained Melody” (1965)
Az Unchained Melody-t Patrick Swayze harmadik típusú szerelmes története, a Ghost hozta vissza a köztudatba, azóta mindenki a filmmel azonosítja. Andalító, kortalan klasszikus a magányról, igaz érzésekről.

Várjuk a véleményed
Hirdetés