in

Tizenkét érdekes tény a Valentin-napról

Február 14. a szerelmesek napja. Összeállításunkban a jeles dátumhoz köthető érdekességeket szedtünk csokorba.

1. Japánban ezen a napon a nők csokit adnak a férfiaknak. Az édességgel nem a csak a szerelmüket lepik meg, hanem a férfi családtagjaikat és a munkatársaikat is.

JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN! Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

2. Több, mint 140 évvel ezelőtt jelent meg az első Valentin napi csokoládé. Ezt Richard Cadbury készítette 1868-ban.

3. A mindenkori legdrágább Valentin-napi ajándék egy gyémántokkal kirakott elefántcsont készlet, ami 520 ezer dollárjába került egy indiai uralkodónak. 1891. február 14-én lepte meg a vele a kedvesét.

4. Dél-Koreában minden hónap 14-én tartanak egy szerelmesek napját, amikor a romantikázásé a főszerep.

5. Az angol férfiak 75 százaléka Valentin-napon egy virágcsokorral lepi meg a kedvesét.

6. Az 1800-as években az angol-szász területeken a gyerekek felnőttnek öltöztek ezen a napon.

Nyisd fel a szívem

7. Egy walesi népszokás szerint a szerelmesek napján a férfiak faragott fakanalat adnak a kedvesünek, melyre szíves, kulcsos, lakatos motívumok vannak festve. Gyakran díszíti a kanalat egy felirat is, mely a következő: „Nyisd fel a szívem.”

8. A február – és vele a Valentin-nap – a második legnépszerűbb hónap (a december után) a lánykérésre.6. Karácsony után Valentin-napkor küldik szét a világon a legtöbb képeslapot. Ez számokban nagyjából 1 milliárd lapot jelent.

9. Az emberek 3 százaléka ezen a napon a kedvenc kisállatát is megajándékozza egy finom eledellel, játékkal vagy valamilyen ruhadarabbal.

10. Csak Amerikában Valentin-napon körülbelül 110 millió szál rózsát adnak el, aminek 90 százaléka vörös. Igaz, ebbe azok a rózsák is beleszámítanak, amit a magányos nők vesznek, majd küldenek el saját maguknak.

11. Ez a szám azonban még mindig csak arra elég, hogy a nők 36 százaléka kapjon ajándékot, a maradék 64 százalék, pedig üres kézzel marad.

12. Felmérések szerint a legtöbb nő nem a csokoládénak és a virágnak örül legjobban, hanem az olyan tárgyaknak, melyek örök emlékek maradnak, például egy szép, egyedi ékszernek.

Várjuk a véleményed

Komár László: Csókolj meg

Mikor van Valentin-nap 2021? Mutatjuk a választ!