in

Tolnay Klári és a romantikus tavasz – 13 évig tartott

Tolnay Klári és Darvas Iván kapcsolata 13 évig tartott. A románc egy színházban indult.

Darvas Ivánnal 1946-bon találkoztam Várkonyi Zoltán Művész Színházában. A szerelmesek esztendeje volt ez az év: ekkor talált Apáthi Imre Sennyei Verára, Várkonyi Zo1tán Szemere Verára s én itt ismerkedtem meg Ivánnal. Feljegyzésre érdemes, hogy ekkor esett szerelembe Pécsi Sándor Lorán Lenkével, de ebből nem lett házasság.

JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN! Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Tolnay Klári szavait a szineszkonyvtar.hu idézi. Valóban szép tavasz volt, Halász Rudolf még dalt is írt, hozzám címezve: ‘Te vagy a fény, az éjszákában…Várkonyi, Anouilh Euridiké-jét vette elő. Majdnem teljes volt a szereposztás, kivéve Orpheust, rá nem talált megfelelő színészt Várkonyi. Rátkai Marci bácsi buzgón ajánlgatta egyik tanítványát, akit valamiért kirúgtak az ákadémiáról s most, tolmácskodik valahol. Várkonyi sürgősen üzent érte.

Köztünk már a harmadik próbán kitört a szerelem. Szerencsére nem egy szezonig tartott, hanem majdnem 13 évig.

Az Euridike kirobbanóan nagy siker volt. Cs. Szabó László például ezt írta: “Darvas Iván még teljesen nyers. Szűzi hitének és nem tudásának köszönheti, ha mégis fej fej mellett lépést tart Tolnay Klári félelmetes tudású játékával, amely láthatólag őt is elragadja s tanítja.”

Várjuk a véleményed

Mező Misi: “az én fiam már másképp fog felnőni”

Nyerő páros – Papp Gergőék feladták játékot. elmondják miért tették

...